Urodynamisk undersøkelse

Urodynamisk undersøkelse er en medisinsk prosedyre som brukes til å evaluere funksjonen til urinveiene og blæren. Denne undersøkelsen utføres vanligvis av spesialister innen urologi eller gynekologi for å diagnostisere og behandle ulike urinveisproblemer.

Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk i Norge som tilbyr et bredt spekter av medisinske tjenester, inkludert urodynamisk undersøkelse. Klinikken har et erfarent team av leger og helsepersonell som er dedikert til å gi pasientene den beste omsorgen og behandlingen.

Under en urodynamisk undersøkelse blir pasienten bedt om å fylle blæren ved å drikke væske. Deretter blir en tynn kateter satt inn i blæren gjennom urinrøret for å måle trykket inne i blæren. Samtidig blir trykket i urinrøret også målt ved hjelp av et annet kateter. Disse målingene gir informasjon om hvordan blæren og urinrøret fungerer under forskjellige forhold.

I tillegg til trykkmålinger kan urodynamisk undersøkelse også inkludere andre tester som måler blærens kapasitet, hastigheten på urinstrømmen og muskelaktiviteten i bekkenbunnen. Disse testene kan bidra til å identifisere problemer som urininkontinens, overaktiv blære, urinretensjon eller uregelmessig urinstrøm.

Urodynamisk undersøkelse kan være nyttig for å stille en nøyaktig diagnose og utvikle en effektiv behandlingsplan. Basert på resultatene av undersøkelsen kan legen anbefale ulike behandlingsalternativer, inkludert medisiner, bekkenbunnstrening, kirurgi eller andre terapier som passer best for pasientens tilstand.

Groruddalsklinikken er kjent for sin ekspertise innen urodynamisk undersøkelse og tilbyr skreddersydde behandlingsplaner basert på pasientens individuelle behov. Klinikken har moderne utstyr og fasiliteter som sikrer nøyaktige og pålitelige resultater.

Det er viktig å merke seg at urodynamisk undersøkelse kan være litt ubehagelig eller pinlig for noen pasienter. Imidlertid vil det erfarne personalet ved Groruddalsklinikken gjøre sitt beste for å sikre at pasientene føler seg komfortable og ivaretatt under hele prosedyren.

I tillegg til urodynamisk undersøkelse tilbyr Groruddalsklinikken også andre urologiske tjenester som behandling av urinveisinfeksjoner, prostatahelse, nyrestein og andre relaterte tilstander. Klinikken har et omdømme for å levere høy kvalitet på omsorg og behandling til sine pasienter.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon