Gastric Sleeve

Gastrisk sleeve er en kirurgisk prosedyre som brukes til å behandle fedme. Denne prosedyren utføres av erfarne kirurger på Groruddalsklinikken, en anerkjent klinikk i Norge. Gastrisk sleeve, også kjent som vertikal sleeve gastrektomi, innebærer fjerning av en stor del av magesekken for å redusere dens kapasitet og begrense mengden mat som kan konsumeres.

Prosedyren utføres vanligvis ved hjelp av kikkhullskirurgi, også kjent som laparoskopisk kirurgi. Dette gjør at pasientene kan ha mindre smerter, raskere helbredelsestid og mindre synlige arr. Under inngrepet blir magesekken formet til en smal vertikal tube ved å fjerne omtrent 80-85% av den opprinnelige størrelsen. Dette begrenser mengden mat som kan spises og fører til tidlig metthetsfølelse.

Gastrisk sleeve har vist seg å være effektivt for vekttap hos personer med alvorlig fedme eller de som lider av fedmerelaterte helseproblemer. Studier har vist at denne prosedyren kan føre til betydelig vekttap på kort og lang sikt. I tillegg kan det bidra til å forbedre eller reversere visse helseproblemer assosiert med fedme, som type 2 diabetes, høyt blodtrykk og søvnapné.

Før du gjennomgår en gastrisk sleeve-prosedyre på Groruddalsklinikken, vil du bli grundig evaluert av et tverrfaglig team av helsepersonell. Dette inkluderer leger, ernæringsfysiologer og psykologer som vil vurdere din generelle helse, vekthistorie, kostholdsvaner og psykiske velvære. Dette er viktig for å sikre at du er en egnet kandidat for operasjonen og for å hjelpe deg med å oppnå best mulig resultat.

Etter operasjonen vil du bli fulgt opp nøye av det medisinske teamet på Groruddalsklinikken. Du vil motta veiledning om kostholdsendringer, fysisk aktivitet og livsstilsjusteringer som er nødvendige for å opprettholde vekttapet og forbedre helsen din på lang sikt. Regelmessige oppfølgingsbesøk vil bli planlagt for å overvåke fremgangen din og gi støtte under hele reisen.

Det er viktig å merke seg at gastrisk sleeve ikke er en mirakelkur for fedme. Det krever engasjement og livsstilsendringer for å oppnå varig vekttap og forbedret helse. Det er også viktig å følge de medisinske rådene fra det profesjonelle teamet på Groruddalsklinikken for å unngå komplikasjoner og sikre best mulig resultat.

Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk i Norge som spesialiserer seg på behandling av fedme og relaterte helseproblemer. De har et erfarent team av kirurger og helsepersonell som er dedikert til å gi omsorg av høy kvalitet til pasientene sine. Klinikken har moderne fasiliteter og bruker avansert teknologi for å sikre sikkerhet og effektivitet i behandlingen.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon