Gynekologisk undersøkelse

Gynekologisk undersøkelse er en medisinsk prosedyre som utføres av en gynekolog for å vurdere helsen til en kvinnes reproduktive system. Denne typen undersøkelse er viktig for å oppdage og forebygge sykdommer, samt for å overvåke og behandle eksisterende tilstander. Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk i Norge som spesialiserer seg på gynekologi og tilbyr et bredt spekter av tjenester innenfor dette feltet.

Under en gynekologisk undersøkelse vil pasienten bli bedt om å kle av seg nedentil og legge seg på en undersøkelsesbenk. Gynekologen vil deretter bruke spesialiserte instrumenter for å inspisere de indre og ytre kjønnsorganene. Dette kan inkludere bruk av et spekel, som er et instrument som holder skjeden åpen for bedre synlighet, samt en belysning for å se tydeligere.

En viktig del av gynekologisk undersøkelse er celleprøvetaking, også kjent som PAP-test. Dette innebærer at gynekologen tar en prøve fra livmorhalsen ved hjelp av en liten børste eller spatel. Prøven sendes deretter til laboratoriet for analyse, hvor den blir sjekket for unormale celler som kan indikere kreft eller andre tilstander.

I tillegg til celleprøvetaking kan gynekologen også utføre andre tester og prosedyrer under undersøkelsen. Dette kan inkludere ultralyd, hvor en lydbølge brukes til å lage bilder av livmoren, eggstokkene og andre strukturer i bekkenet. Gynekologen kan også utføre en manuell undersøkelse ved å føle på organene med hendene for å sjekke størrelse, form og eventuelle unormale klumper eller smerter.

Det er viktig å merke seg at gynekologiske undersøkelser kan være ubehagelige eller pinlige for noen kvinner. Det er derfor viktig at pasienten føler seg trygg og komfortabel under hele prosedyren. Gynekologen og personalet ved Groruddalsklinikken er opplært til å håndtere disse situasjonene på en sensitiv og profesjonell måte.

Groruddalsklinikken er kjent for sin ekspertise innen gynekologi og har et dedikert team av erfarne gynekologer som tar seg av pasientene. Klinikken tilbyr også veiledning og rådgivning om prevensjon, seksuell helse, graviditet og overgangsalder. De legger stor vekt på å opprettholde pasientenes personvern og konfidensialitet gjennom hele behandlingsprosessen.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon