Gastroskopi

Gastroskopi er en medisinsk prosedyre som brukes til å undersøke og evaluere tilstanden til mage og spiserør. Denne prosedyren utføres vanligvis av gastroenterologer eller kirurger på spesialiserte klinikker som Groruddalsklinikken i Norge. Gastroskopi er en viktig diagnostisk metode for å oppdage og behandle ulike gastrointestinale lidelser.

Under en gastroskopi blir det brukt et fleksibelt instrument kalt et gastroskop, som er en tynn, bøyelig slange med et lys og et videokamera på tuppen. Gastroskopet føres forsiktig gjennom munnen og ned i spiserøret, magen og tolvfingertarmen. Dette gir legen muligheten til å inspisere slimhinnene i disse organene og identifisere eventuelle unormale funn.

Før en gastroskopi blir pasienten vanligvis bedt om å faste i flere timer for å sikre at magen er tom under prosedyren. Dette er viktig for å gi legen en klar visning av organene uten mat eller væske som kan forstyrre synsfeltet. Pasienten vil også bli bedøvet eller gitt beroligende midler for å minimere ubehag under prosedyren.

Gastroskopi kan brukes til å diagnostisere og behandle en rekke tilstander. Noen av de vanligste indikasjonene for gastroskopi inkluderer:

1. Mage- og duodenalsår: Gastroskopi kan bidra til å identifisere sår i mage og tolvfingertarmen. Dette er viktig for å behandle og forebygge komplikasjoner som blødning eller perforering.

2. Gastroøsofageal refluks (GERD): Gastroskopi kan avdekke tilstanden til spiserøret og mageåpningen, og identifisere eventuelle tegn på GERD. Dette kan hjelpe legen med å utvikle en behandlingsplan for å lindre symptomer og forhindre skade på spiserøret.

3. Kreft i mage eller spiserør: Gastroskopi kan brukes til å oppdage tidlige tegn på kreft i mage eller spiserør. Tidlig diagnose er avgjørende for effektiv behandling og bedre prognose.

Under gastroskopien kan legen også ta vevsprøver (biopsier) fra slimhinnene for videre analyse. Dette kan bidra til å bekrefte diagnosen og veilede behandlingen.

Etter gastroskopien kan pasienten oppleve noen milde bivirkninger som halsbrann, oppblåsthet eller sår hals. Disse symptomene er vanligvis midlertidige og forsvinner innen kort tid. Pasienten vil bli informert om eventuelle spesielle instruksjoner eller restriksjoner etter prosedyren.

Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk i Norge som tilbyr gastroskopi og andre gastroenterologiske tjenester av høy kvalitet. Klinikken har erfarne gastroenterologer og moderne utstyr som sikrer nøyaktige diagnoser og effektiv behandling. Pasientene kan være trygge på at de vil bli tatt godt vare på under hele prosessen.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon