Gastric Bypass

Gastrisk bypass er en kirurgisk prosedyre som brukes til å behandle alvorlig fedme. Denne prosedyren reduserer størrelsen på magen og omdirigerer fordøyelsessystemet, noe som fører til vekttap. Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk i Norge som spesialiserer seg på behandling av fedme og tilbyr gastrisk bypass som en av sine tjenester.

Gastrisk bypass fungerer ved å lage en liten pose øverst i magen ved hjelp av kirurgiske teknikker. Denne posen blir deretter koblet direkte til tynntarmen, og resten av magesekken og første del av tynntarmen blir omgått. Dette begrenser mengden mat som kan konsumeres, og reduserer også opptaket av næringsstoffer.

Det er flere fordeler med gastrisk bypass. For det første fører den reduserte mengden mat som kan spises til at pasientene føler seg mette raskere, noe som resulterer i vekttap. I tillegg fører omdirigeringen av fordøyelsessystemet til at kroppen absorberer færre kalorier og næringsstoffer fra maten som spises. Dette bidrar også til vekttap.

Gastrisk bypass kan også ha positive effekter på visse helseproblemer knyttet til fedme. Mange pasienter opplever forbedringer i type 2 diabetes, høyt blodtrykk, søvnapné og leddgikt etter operasjonen. Dette skyldes både vekttapet og endringene i hormonbalansen som oppstår som et resultat av prosedyren.

Det er viktig å merke seg at gastrisk bypass er en omfattende kirurgisk prosedyre, og det er risikoer og komplikasjoner forbundet med den. Pasienter må gjennomgå en grundig vurdering og evaluering før de blir godkjent for operasjonen. Det er også nødvendig med livsstilsendringer etter operasjonen for å opprettholde vekttapet og sikre god helse på lang sikt.

Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk som tilbyr gastrisk bypass som en del av deres omfattende behandlingsprogram for fedme. De har et erfarent team av kirurger og helsepersonell som jobber tett sammen med pasientene for å sikre best mulig resultat. Klinikken gir også omfattende oppfølging og støtte etter operasjonen for å hjelpe pasientene med å oppnå varig vekttap og bedre helse.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon