Ultralyd

Ultralyd, også kjent som sonografi, er en medisinsk bildeundersøkelsesteknikk som bruker høyfrekvente lydbølger for å produsere bilder av kroppens indre strukturer. Denne ikke-invasive metoden er svært nyttig for å diagnostisere og overvåke ulike medisinske tilstander. Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk i Norge som tilbyr ultralydundersøkelser av høy kvalitet.

Ultralydprosedyren

Under en ultralydundersøkelse blir en spesiell enhet kalt en transduser brukt til å sende lydbølger inn i kroppen. Disse lydbølgene reflekteres deretter av de indre organene og vevet, og blir fanget opp av transduseren igjen. Dataene fra lydbølgene blir deretter omgjort til bilder ved hjelp av datamaskiner.

Ultralydundersøkelser kan utføres på ulike deler av kroppen, inkludert bukhulen, bekkenet, skjoldbruskkjertelen, brystene, hjertet og blodårene. Avhengig av hvilket område som skal undersøkes, kan pasienten bli bedt om å kle seg i en spesiell måte eller ta visse forholdsregler før undersøkelsen.

Bruksområder for ultralyd

Ultralyd har mange bruksområder innen medisin, og det er en viktig diagnostisk verktøy for å oppdage og evaluere ulike tilstander. Her er noen av de vanligste bruksområdene for ultralyd:

1. Graviditetsovervåking: Ultralydundersøkelser brukes rutinemessig under graviditet for å overvåke fosterets utvikling, sjekke morkakens plassering og identifisere eventuelle unormale forhold.

2. Abdominale undersøkelser: Ultralyd kan brukes til å undersøke organene i bukhulen, inkludert leveren, galleblæren, nyrene, bukspyttkjertelen og milten. Det kan bidra til å oppdage tilstander som gallestein, cyster eller svulster.

3. Kardiovaskulære undersøkelser: Ultralyd av hjertet, også kjent som ekkokardiografi, brukes til å evaluere hjertets struktur og funksjon. Det kan bidra til å oppdage hjertesykdommer som hjerteklaffproblemer eller hjerteinfarkt.

4. Gynekologiske undersøkelser: Ultralyd kan brukes til å undersøke kvinnelige reproduktive organer som livmoren, eggstokkene og livmorhalsen. Det kan bidra til å oppdage tilstander som cyster, svulster eller endometriose.

5. Urologiske undersøkelser: Ultralyd kan brukes til å evaluere urinveiene og prostata hos menn. Det kan bidra til å oppdage tilstander som nyrestein, prostatakreft eller forstørret prostata.

Groruddalsklinikken og ultralyd

Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk i Norge som spesialiserer seg på ultralydundersøkelser av høy kvalitet. Klinikken har et erfarent team av medisinske fagfolk og moderne utstyr som sikrer nøyaktige og pålitelige resultater.

På Groruddalsklinikken blir pasientene møtt med omsorg og respekt, og deres komfort og velvære er av høyeste prioritet. Klinikken tilbyr et bredt spekter av ultralydundersøkelser for å imøtekomme ulike medisinske behov.

Ultralyd er en viktig diagnostisk verktøy som kan bidra til å oppdage og overvåke ulike medisinske tilstander. Groruddalsklinikken er dedikert til å levere kvalitetsbehandling og nøyaktige resultater gjennom sine ultralydundersøkelser.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon