Hårtransplantasjon

Ønsker du å få tilbake tapt hår eller rette på hårfestet og linjene? Eller ønsker du å få mer hår på hodet, ha fyldigere øyenbryn eller ordne skjegget ditt? Mange savner også sin gamle frisyre, da er hårtransplantasjon løsningen for deg.
Metodene er en enkel og trygt under sterile og hygieniske forhold som sikrer deg som pasient god behandling. Samtidig er hårtransplantasjon et nøyaktig medisinsk håndverk, som setter høye krav til behandlerens presisjon, detaljarbeid og estetisk syn.

Ved hårtransplantasjoner flyttes det hår fra et område som er rikt på hår til det området du ønsker hårvekst. Hårsekkene vi flytter tas vanligvis fra bakhodet. Men det er også mulig å ta hår fra andre deler av kroppen, for eksempel under haken.

Metoder

FUE (Follicular unit extraction)

Med FUE-hårtransplantasjon menes det at behandler tar forsiktig en etter en hårsekk/grafts fra pasientens bakhode, for senere å flytte og sette hårsekkene inn i ønsket området. Ekstraksjonen skjer nøyaktig og forsiktig med en rund håndholdt apparat med en spiss med diameter på 0.6 til 0.9 millimeter, mens innfestingen skjer med en like tynn nål vi kaller implantasjonspenn. Instrumentene er svært skånsomme og justeres til enhver pasient slik at behandlet området er omtrent usynlige få dager etter operasjonen.

For denne behandlingen trengs det kun lokalbedøvelse i de aller fleste tilfeller. Bedøvelsen gis både før og under behandling slik at du som pasienter ikke vil merke noe.

For de som velger denne behandlingen anbefaler vi på det sterkeste at håret barberes til 2-5 mm før operasjonen, dette gjør vi før operasjonen. Vi ønsker å barbere håret grunnet etterkontroll, hygieniske forhold, lettere å vaske i startfasen samt at det er lettere for deg som pasient å følge våre anbefalinger etter operasjonen med kort hår.

For deg som likevel ikke ønsker å barbere håret finnes det andre metoder som DHI, dette kan du lese om under.

DHI metoden utføres primært for de som ikke ønsker å barbere håret. Det er en svært skånsom og mindre ubehagelig metode hvor hårsekker settes inn en etter en uten å måtte barbere håret. Det brukes en penn som skyter hårsekken inn under hudlaget på hodet. DHI er svært kjent og brukes som en metode innen hårtransplantasjon i hele verden. I realiteten er DHI en utviklet metode av FUE
metoden. Med DHI metoden opplever de fleste pasienter raskere helingstid og kortere operasjonstid.

Denne metoden krever mer av behandlere og teamet som utfører behandlingen, derav anses dette som en dyrere behandlingstilbud enn FUE selv om resultatmessig så gir DHI i de fleste tilfeller bedre resultat.

Steg 1
Du må møte opp 1-2 uker før operasjonen for enkel hjerteundersøkelse og blodprøvetaking.
Steg 2
Ved operasjonsdagen møter du opp på oppsatt tid. Husk å spise lett måltid 1-2 timer før operasjonen.
Steg 3
Du snakker med behandler hvor dere tegner opp hvordan du ønsker hårlinjen skal være og hvordan du ønsker endelig resultat skal bli. Håret barberes, og du får klær av oss som du skal bruke.
Steg 4
Dere går inn i operasjonsstuen hvor du får lokalbedøvelse. De første minuttene kan dette være ubehagelig, men etter at bedøvelsen begynner å virke skal du ikke kjenne noe.
Steg 5
Teamet begynner å ta ut hår fra donasjonsområdet. Hårsekkene legges i spesiell væske. Denne prosessen tar mellom 2-3 timer avhengig av hvor mye.
Steg 6
Det lages kanaler i det området du ønsker hår, og hårsekkene settes inn. Denne prosessen tar også mellom 2-3 timer avhengig av hvor mye hår du skal ha.
Steg 7
Når vi er ferdig med hårtransplantasjon skal det utføres PRP av deg. Dette er siste del før du er helt ferdig med operasjonen.
Steg 8
Teamet setter krem og bandasje på hodet og du kan skifte klær igjen. Når du er ferdig, får du utdelt informasjonsbrosjyre av oss med veiledning til hva du skal gjøre og ikke gjøre. Du får utdelt medisiner med informasjon av oss og kontaktinformasjon til teamet for kommunikasjon hvis noe skulle skje.
Steg 9
Vi gir deg informasjon om videre steg og hvordan videre forløp er og når du skal møte opp igjen for videre kontroll og etterbehandling/stell og vask.

Pris:

FUE – fra 30 000 NOK
DHI – fra 37 000 NOK
Alle priser inkluderer enkel hjertesjekk, blodprøve, medisiner, PRP og etterkontroller.

Alle konsultasjoner er gratis og uforpliktende. Vi anbefaler i de fleste tilfeller fysisk konsultasjon da det kan noen ganger være vanskelig å gi god tilbakemelding dersom man mottar uklare bilder eller
via videokonsultasjon.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon