Behandling av lipødem

Lipødem er en kronisk tilstand som kjennetegnes av unormal opphopning av fettvev, spesielt rundt hofter, lår og legger. Tilstanden er vanligvis arvelig og rammer hovedsakelig kvinner. Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk i Norge som spesialiserer seg på behandling av lipødem og tilbyr et bredt spekter av terapeutiske alternativer for å hjelpe pasienter med å håndtere denne tilstanden.

På Groruddalsklinikken tilbyr vi en helhetlig tilnærming til behandling av lipødem. Vårt erfarne team av leger og terapeuter jobber sammen for å utvikle skreddersydde behandlingsplaner som tar hensyn til hver enkelt pasients unike behov og mål. Vi fokuserer på å redusere symptomene på lipødem, forbedre livskvaliteten og øke pasientens selvtillit.

En viktig del av behandlingen for lipødem er konservativ terapi. Dette inkluderer livsstilsendringer som kostholdsendringer og regelmessig trening. Våre ernæringseksperter kan hjelpe pasientene med å utvikle sunne spisevaner som kan bidra til å redusere betennelse og opphopning av fettvev. I tillegg kan våre fysioterapeuter veilede pasientene om riktig treningsteknikk for å styrke musklene og forbedre blodsirkulasjonen.

For pasienter med mer alvorlige symptomer kan Groruddalsklinikken tilby kirurgiske alternativer som liposkulptur. Dette er en minimalt invasiv prosedyre som innebærer fjerning av overflødig fettvev ved hjelp av spesialiserte instrumenter. Liposkulptur kan bidra til å forbedre kroppsproporsjoner og redusere smerte og hevelse forbundet med lipødem.

I tillegg til konservativ terapi og kirurgiske alternativer, kan Groruddalsklinikken også tilby kompresjonsterapi. Dette innebærer bruk av spesialdesignede kompresjonsplagg for å redusere hevelse og forbedre lymfedrenasje. Våre terapeuter vil veilede pasientene om riktig bruk av kompresjonsplagg og gi nødvendig opplæring for å sikre optimal effekt.

På Groruddalsklinikken er vi opptatt av å gi våre pasienter den beste omsorgen og støtten de trenger for å håndtere lipødem. Vi jobber tett med hver enkelt pasient for å utvikle en behandlingsplan som passer deres individuelle behov og mål. Vårt erfarne team er dedikert til å levere høy kvalitet på behandling og sikre at våre pasienter oppnår best mulig resultat.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon