Hemoroider og marisker

Hemoroider og marisker er to vanlige tilstander som påvirker endetarmen og området rundt. Disse tilstandene kan være ubehagelige og forårsake smerte, kløe og blødning. Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk som spesialiserer seg på behandling av slike tilstander, og de tilbyr effektive løsninger for pasienter som lider av hemoroider og marisker.

Hemoroider, også kjent som åreknuter i endetarmen, oppstår når blodårene i endetarmen eller anus blir betente eller hovne. Dette kan skje på grunn av økt trykk i området, for eksempel under graviditet, langvarig forstoppelse eller ved å sitte lenge på do. Hemoroider kan være interne eller eksterne. Interne hemoroider befinner seg inne i endetarmen og kan være smertefrie, men kan forårsake blødning under avføring. Eksterne hemoroider derimot, befinner seg utenfor anus og kan være smertefulle og kløende.

Marisker, også kjent som hudfliker eller hudtags, er små utvekster av hud som ofte oppstår rundt anusområdet. Disse utvekstene er vanligvis ufarlige, men de kan være irriterende og forårsake ubehag. Marisker kan oppstå som et resultat av hemoroider eller andre tilstander som påvirker endetarmen.

Groruddalsklinikken er dedikert til å hjelpe pasienter med hemoroider og marisker. De tilbyr en rekke behandlingsalternativer, avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden. En vanlig behandling for milde til moderate hemoroider er bruk av salver eller kremer som inneholder kortikosteroider for å redusere betennelse og lindre symptomer som kløe og smerte. For mer alvorlige tilfeller kan Groruddalsklinikken utføre prosedyrer som gummibåndligasjon eller skleroterapi, der blodtilførselen til hemoroidene blir blokkert for å få dem til å skrumpe inn og falle av.

Når det gjelder marisker, kan Groruddalsklinikken fjerne dem ved hjelp av forskjellige metoder som elektrokirurgi, kryoterapi eller ved å klippe dem bort med en skalpell. Disse prosedyrene utføres vanligvis under lokalbedøvelse, og pasientene kan vanligvis gå hjem samme dag.

Det er også viktig å merke seg at forebygging spiller en viktig rolle i behandlingen av hemoroider og marisker. Groruddalsklinikken gir råd om livsstilsendringer og kostholdstilpasninger som kan bidra til å redusere risikoen for disse tilstandene. Dette inkluderer å opprettholde en sunn vekt, unngå langvarig sitting på toalettet, ha et balansert kosthold med mye fiber og drikke nok væske.

Groruddalsklinikken er kjent for sin ekspertise innen behandling av hemoroider og marisker. De har et erfarent team av spesialister som tar seg av pasientene med omsorg og profesjonalitet. Klinikken tilbyr også en trygg og komfortabel atmosfære for pasientene, slik at de kan føle seg ivaretatt under hele behandlingsprosessen.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon