Koloskopi

Koloskopi er en medisinsk prosedyre som brukes til å undersøke tykktarmen og endetarmen for eventuelle abnormiteter eller sykdommer. Denne prosedyren utføres vanligvis av en spesialist på en klinikk eller et sykehus, som Groruddalsklinikken, som er en anerkjent klinikk i Norge.

Under en koloskopi blir det brukt et fleksibelt rør med et kamera i enden, kalt et koloskop, som føres forsiktig inn i endetarmen og gjennom tykktarmen. Dette gir legen muligheten til å inspisere veggene i tarmen og oppdage eventuelle unormale forhold som polypper, betennelser eller svulster.

Før du gjennomgår en koloskopi ved Groruddalsklinikken, vil du bli bedt om å følge visse forberedelser. Dette kan inkludere å ta avføringsmidler eller følge en spesiell diett for å rense tarmen. Det er viktig å følge disse instruksjonene nøye for å sikre at tarmen er optimalt klar for undersøkelsen.

Under selve prosedyren vil du bli bedt om å ligge på venstre side mens legen fører koloskopet forsiktig inn i endetarmen. Luft kan bli blåst inn i tarmen for å utvide den og gi bedre synlighet. Legen vil gradvis bevege koloskopet videre gjennom tykktarmen mens de nøye undersøker veggene. Hvis de oppdager noe unormalt, kan de ta vevsprøver eller fjerne polypper for videre analyse.

Koloskopi er vanligvis en smertefri prosedyre, men du kan oppleve noe ubehag eller trykk mens koloskopet beveger seg gjennom tarmen. Det er viktig å informere legen din om eventuelle bekymringer eller smerter du opplever under prosedyren.

Etter koloskopien vil du bli overvåket en stund for å sikre at du kommer deg godt etter inngrepet. Du kan oppleve noen bivirkninger som oppblåsthet, gass eller mild blødning fra vevsprøver eller fjerning av polypper. Disse bivirkningene er vanligvis milde og forsvinner vanligvis innen kort tid.

Det er viktig å følge legens instruksjoner etter koloskopien, spesielt når det gjelder kosthold og aktivitetsnivå. Du kan bli bedt om å unngå visse matvarer eller aktiviteter i en periode for å la tarmen komme seg helt.

Koloskopi er en viktig diagnostisk prosedyre som kan bidra til tidlig påvisning og behandling av tykktarmskreft og andre tarmsykdommer. Ved Groruddalsklinikken har de erfarne spesialister som utfører koloskopier med høy nøyaktighet og omsorg for pasientene.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon