Knekirurgi

Knekirurgi er en medisinsk spesialitet som fokuserer på behandling av skader og sykdommer i kneet. Det er en viktig del av ortopedisk kirurgi, som er rettet mot å gjenopprette funksjonen og lindre smerte i kneet. Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk i Norge som tilbyr knekirurgi av høy kvalitet.

Kneet er et komplekst ledd som består av flere strukturer, inkludert knokler, leddbånd, sener og brusk. Skader eller sykdommer i noen av disse strukturene kan føre til smerte, nedsatt bevegelighet og funksjonshemming. Knekirurgi tar sikte på å diagnostisere og behandle disse problemene for å forbedre pasientens livskvalitet.

Det finnes ulike typer knekirurgi avhengig av den spesifikke tilstanden eller skaden som skal behandles. Noen vanlige typer inkluderer:

1. Artroskopisk kirurgi: Dette er en minimalt invasiv prosedyre der en liten kameraført instrument, kalt et artroskop, settes inn i kneet gjennom små snitt. Dette lar kirurgen se innsiden av kneet og utføre nødvendige reparasjoner eller fjerninger av skadet vev.

2. Kneprotesekirurgi: Dette er en operasjon der det skadede eller slitte kneleddet erstattes med en kunstig protese. Denne typen kirurgi er vanligvis anbefalt for pasienter med alvorlig slitasjegikt eller skader som ikke kan behandles på andre måter.

3. Ligamentrekonstruksjon: Dette er en prosedyre som utføres for å reparere eller erstatte skadede leddbånd i kneet. Vanlige leddbåndsskader inkluderer fremre korsbåndskader og mediale kollaterale leddbåndskader. Ligamentrekonstruksjon kan gjøres ved hjelp av autografts (pasientens eget vev) eller allografts (donorvev).

Groruddalsklinikken er kjent for sin ekspertise innen knekirurgi og har et erfarent team av ortopediske kirurger som spesialiserer seg på behandling av kneproblemer. Klinikken tilbyr grundig diagnostisering, individuelt tilpassede behandlingsplaner og etterbehandling for å sikre best mulig resultat for pasientene.

Det er viktig å merke seg at knekirurgi kan være en omfattende prosedyre, og det er viktig å følge nøye med på rehabiliteringsprosessen etter operasjonen. Fysioterapi og øvelser kan være avgjørende for å gjenopprette styrke, bevegelighet og funksjon i kneet.

I tillegg til knekirurgi tilbyr Groruddalsklinikken også andre ortopediske tjenester, inkludert behandling av skulder-, hofte- og fotproblemer. Klinikken har et moderne utstyrt fasiliteter og legger stor vekt på pasientens komfort og velvære.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon