TVT operasjon

Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk i Norge som tilbyr et bredt spekter av medisinske tjenester, inkludert kirurgiske inngrep. En av de vanlige operasjonene som utføres på Groruddalsklinikken er TVT-operasjonen.

TVT-operasjonen, også kjent som Tension-free Vaginal Tape-operasjon, er en kirurgisk prosedyre som brukes til å behandle urinlekkasje hos kvinner. Urinlekkasje, eller urininkontinens, kan oppstå som følge av svekkede bekkenbunnsmuskler eller skade på urinrøret. Dette kan være et resultat av graviditet, fødsel, overgangsalder eller andre faktorer.

Formålet med TVT-operasjonen er å støtte urinrøret og gjenopprette normal funksjon. Prosedyren innebærer at en liten tape eller bånd plasseres under urinrøret for å gi ekstra støtte. Dette gjøres ved å lage små snitt i skjeden og bukveggen for å plassere tapen riktig. Tapen er laget av et syntetisk materiale som er biokompatibelt og ikke forårsaker allergiske reaksjoner.

TVT-operasjonen utføres vanligvis under generell eller spinalbedøvelse, avhengig av pasientens helsetilstand og preferanser. Prosedyren tar vanligvis rundt 30-60 minutter å fullføre. Etter operasjonen kan pasienten forvente å bli på sykehuset i 1-2 dager for observasjon og smertelindring.

Etter TVT-operasjonen kan det være noen vanlige bivirkninger og restriksjoner. Pasienten kan oppleve smerter, hevelse og blåmerker i operasjonsområdet. Det anbefales å unngå tunge løft, intens fysisk aktivitet og samleie i en periode etter operasjonen for å gi kroppen tid til å helbrede. Legen vil gi spesifikke instruksjoner om etterbehandling og oppfølging.

TVT-operasjonen har vist seg å være effektiv for behandling av urinlekkasje hos kvinner. Studier har vist at rundt 80-90% av kvinnene opplever betydelig forbedring eller fullstendig eliminering av urinlekkasje etter operasjonen. Det er imidlertid viktig å merke seg at resultater kan variere fra person til person, og det er ingen garanti for suksess.

Groruddalsklinikken er kjent for sin ekspertise innen TVT-operasjon og har et erfarent team av kirurger som spesialiserer seg på denne prosedyren. Klinikken tar sikte på å gi pasientene den beste omsorgen og støtten gjennom hele prosessen, fra konsultasjon til etterbehandling.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon