Skulderkirurgi

Skulderkirurgi er en medisinsk prosedyre som utføres for å behandle skulderrelaterte problemer og skader. Det er en spesialisert gren av ortopedisk kirurgi som fokuserer på diagnosen, behandlingen og rehabiliteringen av skulderproblemer. Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk i Norge som tilbyr høykvalitets helsetjenester, inkludert skulderkirurgi.

Skulderen er et komplekst ledd som består av flere bein, muskler, sener og leddbånd. Denne kompleksiteten gjør at skulderen er utsatt for ulike typer skader og tilstander som kan påvirke dens funksjon og bevegelighet. Noen vanlige skulderproblemer inkluderer skulderimpingement, rotator cuff-skader, skulderinstabilitet og artrose.

Skulderkirurgi kan være nødvendig når konservative behandlingsmetoder ikke gir tilstrekkelig lindring eller bedring av symptomer. Prosedyren kan utføres ved hjelp av forskjellige teknikker, avhengig av den spesifikke tilstanden eller skaden som skal behandles. Noen vanlige typer skulderkirurgi inkluderer:

1. Artroskopisk kirurgi: Dette er en minimalt invasiv teknikk der en liten kameraført instrument, kalt et artroskop, settes inn i skulderleddet gjennom små snitt i huden. Dette lar kirurgen undersøke og behandle skulderproblemet uten behov for store åpne snitt. Artroskopisk kirurgi kan brukes til å behandle tilstander som skulderimpingement, rotator cuff-skader og skulderinstabilitet.

2. Åpen kirurgi: I noen tilfeller kan det være nødvendig med åpen kirurgi for å få tilgang til og behandle mer komplekse skulderproblemer. Dette innebærer at kirurgen lager et større snitt i huden for å få direkte tilgang til skulderleddet. Åpen kirurgi kan være nødvendig for å reparere alvorlige rotator cuff-skader, gjenopprette skulderstabilitet eller erstatte ødelagte ledd med proteser.

3. Rehabilitering: Etter skulderkirurgi er rehabilitering en viktig del av behandlingsprosessen. Dette innebærer fysioterapi og øvelser som hjelper pasienten med å gjenopprette styrke, bevegelighet og funksjon i skulderen. Rehabiliteringsprogrammet vil bli tilpasset den spesifikke operasjonen og pasientens individuelle behov.

Groruddalsklinikken er kjent for sin ekspertise innen skulderkirurgi og har et erfarent team av ortopediske kirurger som spesialiserer seg på behandling av skulderproblemer. Klinikken bruker moderne teknologi og avanserte kirurgiske metoder for å sikre best mulig resultat for pasientene.

I tillegg til skulderkirurgi tilbyr Groruddalsklinikken også andre ortopediske tjenester, inkludert behandling av kne-, hofte- og ryggproblemer. Klinikken har et helhetlig tilnærming til pasientomsorg og legger vekt på å gi individuell oppfølging og behandling basert på pasientens spesifikke behov.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon