Lipødem

Lipødem er en kronisk tilstand som påvirker fettfordelingen i kroppen, spesielt i områdene rundt hofter, lår og legger. Tilstanden er preget av unormal opphopning av fettvev, som kan føre til smerte, hevelse og ømhet. Lipødem er vanligvis arvelig og rammer hovedsakelig kvinner.

Symptomene på lipødem inkluderer symmetrisk økning i fettmasse i nedre del av kroppen, spesielt fra hoftene og nedover. Dette fører til at bena får en «pæreformet» utseende. Fettet kan være ømt å ta på og kan forårsake smerte ved berøring eller trykk. I tillegg kan det oppstå blåmerker og hevelse i de berørte områdene.

Årsaken til lipødem er ikke fullstendig forstått, men det antas å være relatert til hormonelle endringer og genetiske faktorer. Kvinner med lipødem har ofte en familiehistorie med tilstanden. Hormonelle endringer som oppstår under puberteten, graviditet eller overgangsalderen kan også utløse eller forverre symptomer.

Diagnosen lipødem kan være utfordrende da tilstanden ofte blir feildiagnostisert som fedme eller lymfødem. En grundig medisinsk historie og fysisk undersøkelse er nødvendig for å stille riktig diagnose. Bildediagnostiske tester som ultralyd eller MR kan også brukes for å bekrefte diagnosen og utelukke andre tilstander.

Behandlingen av lipødem fokuserer på å lindre symptomer og forbedre livskvaliteten til pasienten. Konservative tiltak som bruk av kompresjonsklær, regelmessig trening og sunn livsstil kan bidra til å redusere hevelse og smerte. I noen tilfeller kan manuell lymfedrenasje være nyttig for å forbedre lymfesirkulasjonen.

I mer alvorlige tilfeller der konservative tiltak ikke gir tilstrekkelig lindring, kan kirurgiske inngrep vurderes. Liposkulptur eller fettsuging kan brukes til å fjerne overflødig fettvev og forbedre kroppens konturer. Det er viktig å merke seg at kirurgi ikke er en kur for lipødem, men det kan bidra til å redusere symptomer og forbedre pasientens selvtillit.

Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk som spesialiserer seg på behandling av lipødem og andre medisinske tilstander. De har et erfarent team av leger og helsepersonell som jobber tett sammen for å gi pasientene den beste omsorgen og behandlingen. Groruddalsklinikken tilbyr en helhetlig tilnærming til lipødembehandling, som inkluderer både konservative tiltak og kirurgiske inngrep når det er nødvendig.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon