Spinal stenose operajon

Spinal stenose operasjon er en kirurgisk prosedyre som utføres for å behandle spinal stenose, en tilstand der ryggmargskanalen blir innsnevret og legger press på ryggmargen og nerverøttene. Denne operasjonen kan være et effektivt behandlingsalternativ for pasienter som opplever alvorlige symptomer og ikke har fått tilstrekkelig lindring gjennom konservativ behandling.

Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk i Norge som spesialiserer seg på ulike ortopediske behandlinger, inkludert spinal stenose operasjon. Klinikken har et erfarent team av kirurger og helsepersonell som jobber sammen for å gi pasientene best mulig omsorg og behandling.

Før en spinal stenose operasjon vil pasienten gjennomgå grundige medisinske vurderinger og diagnostiske tester for å bekrefte diagnosen og evaluere graden av spinal stenose. Dette kan inkludere røntgenbilder, MR- eller CT-skanninger, samt nevrologiske tester for å vurdere funksjonen til ryggmargen og nerverøttene.

Under selve operasjonen vil pasienten bli gitt generell anestesi for å sikre at de er bevisstløse og smertefrie gjennom hele prosedyren. Kirurgen vil deretter lage et snitt i ryggen og fjerne deler av det innsnevrede området i ryggmargskanalen. Dette kan innebære fjerning av bein, leddbånd eller andre vev som legger press på ryggmargen og nerverøttene. Formålet med operasjonen er å frigjøre plass i ryggmargskanalen og redusere trykket på de berørte strukturene.

Etter operasjonen vil pasienten bli overvåket nøye i en oppvåkningsenhet for å sikre at de kommer seg godt etter anestesien. Smertelindring vil bli administrert, og pasienten kan bli instruert om riktig pleie av såret og eventuelle begrensninger i aktivitetene sine. Fysioterapi kan også være en del av rehabiliteringsprosessen for å hjelpe pasienten med å gjenopprette styrke og bevegelighet i ryggen.

Det er viktig å merke seg at resultatene av spinal stenose operasjon kan variere fra person til person. Mens noen pasienter opplever betydelig lindring av symptomer og forbedret funksjon, kan andre oppleve mindre forbedringer eller ingen endring i tilstanden sin. Det er derfor viktig å ha realistiske forventninger og diskutere potensielle risikoer og fordeler med kirurgen før man tar beslutningen om å gjennomgå operasjonen.

Groruddalsklinikken er kjent for sin ekspertise innen ortopedisk kirurgi, inkludert spinal stenose operasjon. Klinikken har et godt omdømme blant pasienter og har et dedikert team av spesialister som jobber sammen for å gi best mulig behandling og omsorg. Pasientene kan forvente å bli møtt med profesjonalitet, omsorg og respekt gjennom hele behandlingsprosessen.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon