Degenerativ skivesykdom – kroniske ryggsmerter

Degenerativ skivesykdom, også kjent som kroniske ryggsmerter, er en tilstand som påvirker ryggraden og kan forårsake betydelig ubehag og funksjonshemming for pasienter. Groruddalsklinikken er en anerkjent klinikk som spesialiserer seg på behandling av denne tilstanden og tilbyr omfattende tjenester for å lindre smerte og forbedre livskvaliteten til pasientene.

Degenerativ skivesykdom refererer til nedbrytning av mellomvirvelskivene i ryggraden over tid. Disse skivene fungerer som støtdempere mellom ryggvirvlene og tillater bevegelse og fleksibilitet i ryggraden. Med aldring eller skade kan disse skivene gradvis slites ned, noe som fører til smerte og ubehag.

Symptomene på degenerativ skivesykdom inkluderer kroniske ryggsmerter, stivhet, redusert bevegelighet og muskelsvakhet. Smerten kan variere fra mild til alvorlig, og den kan forverres ved aktivitet eller langvarig sittende eller stående. I noen tilfeller kan smerten også stråle ut i bena, noe som kalles isjias.

Det er flere faktorer som kan bidra til utviklingen av degenerativ skivesykdom. Alder er en viktig risikofaktor, da nedbrytningen av skivene naturlig øker med alderen. Overvekt, dårlig holdning, mangel på fysisk aktivitet og røyking kan også øke risikoen for å utvikle denne tilstanden. Arvelighet kan også spille en rolle, da noen mennesker kan ha en genetisk disposisjon for å utvikle degenerativ skivesykdom.

Groruddalsklinikken tilbyr en helhetlig tilnærming til behandling av degenerativ skivesykdom. Deres erfarne team av leger og terapeuter jobber sammen for å utvikle individuelle behandlingsplaner som tar sikte på å lindre smerte, forbedre funksjon og fremme rehabilitering. Behandlingsalternativene kan variere avhengig av pasientens behov, men kan inkludere følgende:

1. Konservativ behandling: Dette kan omfatte fysioterapi, kiropraktikkjusteringer, akupunktur, massasje og øvelser for å styrke ryggmuskulaturen. Målet med konservativ behandling er å redusere smerte og forbedre funksjon uten kirurgi.

2. Smertelindring: Groruddalsklinikken tilbyr ulike smertelindrende teknikker som kan bidra til å lindre ryggsmerter forbundet med degenerativ skivesykdom. Dette kan inkludere medikamentell behandling, injeksjoner eller nerveblokkeringer for å redusere betennelse og smerte.

3. Kirurgiske alternativer: I noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig for å behandle alvorlige tilfeller av degenerativ skivesykdom. Groruddalsklinikken har dyktige kirurger som spesialiserer seg på ryggkirurgi og kan utføre prosedyrer som ryggfusjon eller kunstig skiveimplantasjon for å lindre smerte og gjenopprette funksjon.

Det er viktig å merke seg at behandlingen av degenerativ skivesykdom er individuell, og det kan være nødvendig med en kombinasjon av ulike tilnærminger for å oppnå best mulig resultat. Groruddalsklinikken tar hensyn til pasientens unike behov og utvikler skreddersydde behandlingsplaner for å sikre optimal omsorg og resultater.

Hvorfor Groruddalsklinikken?

Groruddalsklinikken har som visjon å tilby kvalitetsrike helsetjenester med kort ventetid.

Vi kan tilby helsetjenester både til deg som ikke har henvisning fra fastlegen, til deg som har henvisning fra fastlegen eller til deg som venter på behandling på sykehuset eller står i sykehuskø.

Dersom du har helseforsikring, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt vedrørende å få behandling hos oss.

Groruddalsklinikken har et bredt og relevant tilbud av helsetjenester med høy kvalitet og god tilgjengelighet for alle. Hos oss skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt.

Spesialister

Groruddalsklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi.

Kirurgi

Groruddalsklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos GRD. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.

Bestill konsultasjon

Bestill konsultasjon